Gode alternativer til det klassiske sofaarrangement

Mange har indrettet deres stue, som de fleste andre – og med helt klassisk stil. Det betyder, at man ofte finder et sofaarrangement med sofa, lænestol og sofabord placeret foran et fjernsyn, en reol i den anden ende rummet og ellers små nipsting og eventuelt et spisebord. Men hvad med at udfordre den klassiske opbygning af stuen – eller måske bare udskifte de klassiske møbler med mere funktionelle møbler, så man kombinerer god stil og komfort?

Skift sofaen ud med en daybed og gør rummet ’lettere’

Mange har ofte en stor sofa placeret i den ene ende af stuen. Men ofte kan en stor sofa få stuen til at føles mindre og tung, og det er ofte synd, da stuen er et perfekt rum at udfordre og gøre til et hyggeligt og ’luftigt’ sted. Hvis du udskifter den store sofa med en lækker daybed, får du på samme tid et møbel, der ikke lader til at fylde meget i et rum, og som samtidig kan bruges til at slænge sig og slappe af på. Smid en masse dejlige tæpper og puder på daybed’en og nyd en rolig eftermiddag på den med en god bog.

Køb en massagestol som lænestol

Hvis du er træt af at sidde dårligt i dine møbler i stuen, eller simpelthen bare har brug for, at der skal ske noget nyt, kan du prøve at skifte den klassiske lænestol ud med en massagestol. Mange tænker måske i første omgang, at en sådan massagestol ikke er særligt flot at have stående, men mange massagestole bliver i dag produceret i flot design, så de kan stå og passe ind i ethvert hjem. Med en massagestol i stuen kan du slappe af foran fjernsynet, mens du får masseret dine ømme muskler – så der bliver uden tvivl kamp om pladsen i stolen.

Kombinér sofa med plads på gulvet

Hvis du virkelig skal udfordre den klassiske stue, kan du smide en stor, lækker madras ind i stuen i stedet for lænestolen eller sofaen – eller hvis stuen er stor nok: Som et tredje alternativ til at sted, hvor du kan slappe af og flyde. Det gør noget godt for rummet, at højderne bliver udfordret, og det skaber en dynamik, at der både foregår noget helt nede i gulvhøjde, men også højere op. Gør det til et lækkert hyggehjørne med flotte, bløde puder – det vil med garanti blive dine børns yndlingssted i stuen.