Find ro i hverdagen med din yndlingshobby

Corona har i den grad lært os, at det er vigtigt at have noget at gå op i – som ikke nødvendigvis inddrager eller omhandler andre end dig selv. Vi har lært at fordybe os, og vi har lært at bruge meget tid på de samme ting: På at strikke den ene trøje efter den anden, hækle et utal af karklude, at dyrke den perfekte surdej eller at få græsset til at stå grønnere, end det nogensinde har gjort før. Vi har nemlig haft tiden til det. 

Skab tid i en travl hverdag 

Selvom der igen er kommet gang i en almindelig hverdag, er det dog værd at holde fast i de gamle vaner og den gamle hobby-dyrkelse. Det er nemlig med til at give os ro, og det er med til at lære os at koncentrere os og fordybe os i noget, uden at skulle skynde sig videre til det næste. Derfor er det en god ide at beholde den gamle hobby og blive ved med at dyrke den – hvilket betydet, at det er vigtigt at tage sig tiden til det i en travl hverdag. Corona giver os ikke længere den pause fra hverdagen, vi ellers har været vant til, og det betyder, at man skal tage sig tid. Men gør det – det er nemlig vigtigt. Hiv en time ud af kalenderen nogle gange om ugen, så du kan dyrke dig selv og din hobby. Sæt dig til rette din yndlingsstol, få en gang fodmassage, lav en kop kaffe og giv dig ellers i kast med dit næste strikkeprojekt. Du vil elske dig selv, og den tid du får – og det vil give dig energi til dine andre faste gøremål. 

Husk dig selv

I den forbindelse er det nemlig værd at nævne, at du husker dig selv i en travl hverdag. Måske har du en kæreste eller en familie du dagligt skal tage højde for, og du elsker det helt sikkert, men skal du have overskuddet til at tage dig af dem, du elsker, skal du trække stikket i ny og næ – og selvom man kan få dårlig samvittighed over at indrømme, at man har brug for en pause fra dem, er det en naturlig og vigtig ting at gøre og indrømme. Så tag dig tid til at tage dig af dig selv – så du bliver den bestemte udgave af dig. Det er rigtig godt givet ud.